Sa svojim privatnim avionima i brojnim nekretninama širom svijeta, očigledno je da što je neko bogatiji to se češće seli. Međutim, gotovo pola najbogatijih za svoje stalno prebivalište odabiru samo jedan od ovih 10 gradova.

Najviše bogataša, s imovinom od najmanje 30 miliona dolara živi u Londonu, Tokiju i Singapuru. Iako se SAD vodi kao najveća ekonomija svijeta, Njujork je jedini grad koji je dospio na listu.

Podaci pokazuju da su glavni faktori koji privlače bogataše na ova mjesta sjajne poslovne prilike,  životni stil visoke noge, dobre bolnice i kvalitetan zdravstveni sistem te saobraćajna infrastruktura.

Uprkos Britanskom napuštanju EU, veliki broj bogataša živi u Londonu, zvaničnom političkom i finansijskom centru Velike Britanije. London je svjetski centar bogatstva, gdje su strani kupci u problemima zbog podizanja cijena na nekretninama. Tu trenutno stalno prebivalište ima 5000 super bogatih i grad je s najvišom koncentracijom takvih ljudi,  piše Blumberg.

Na svijetu živi ukupno ono 200.000 pojedinaca s ekstremnim bogatstvima. Dvije trećine njih živi u Aziji, Evropi i Sjevernoj Americi.

Evropa je svakako centar njihovog okupljanja ali Azijskim zemljama popularnost stalno raste. Ekonomski rast učinio ju je najvećim izvorom novih milijardera i podstakao luksuzne investicije. Azijske investicije u Londonu u prošloj godini su došle do 2.6 miliona dolara.

Kada je riječ o potrošnji novca, najveći dio svog bogatstva oni troše na neke rijetke vrste viskija i automobile, ponajviše, a na samom dnu ljestvice su se našle umjetnine, namještaj, nakit i dijamanti.

Pored toga, bogataši uživaju u ulaganju u kovanice, marke, satove i razne rijetke vrste vina.

Preporučujemo
Loading..