Sanela Dijana Jenkins je bosansko-američka poslovna žena i poduzetnica koja je postala uspješna u svijetu poslovanja i financija. Rođena je u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a nakon izbijanja rata 1992. godine, pobjegla je u London gdje je kasnije izgradila svoju karijeru. Ondje je upoznala Rogera Jenkinsa, bankara, s kojim se kasnije vjenčala i imala dvoje djece.

 

Sanela i Roger Jenkins razveli su se nakon 10 godina braka, i to sporazumno. Njihov razvod je prozvan “najsretnijim razvodom svih vremena”, a s obzirom na to da su ostali u prijateljskim odnosima, podijelili su skrbništvo nad dvoje djece. Sanela se nakon razvoda posvetila poduzetništvu, humanitarnom radu i uspješno je vodila tvrtku Neuro Brands koja se bavi zdravim i negaziranim pićima. Također je postala poznata po svom bogatstvu i životnom stilu te je proglašena jednom od 500 najbogatijih osoba u Velikoj Britaniji.Osim poslovnog uspjeha, Sanela je povezana s mnogim poznatim osobama iz svijeta zabave i medija, uključujući Seana Penna, Eltona Johna i Cindy Crawford. Također je bila dio glumačke postave serije “Prave kućanice s Beverly Hillsa”. Živi u luksuznoj vili u Los Angelesu, koja je stekla pažnju i javnosti i medija svojom visokom cijenom.

 

Sanela Dijana Jenkins predstavlja primjer uspješne poslovne žene koja je svojim radom i poslovnim odlukama postigla financijski uspjeh te se istaknula kao ugledna ličnost u poslovnom i društvenom svijetu.Sanela je također proglašena jednom od 500 najbogatijih pojedinaca u Velikoj Britaniji.Druži se sa svjetski poznatim ličnostima poput Seana Penna, Eltona Johna i Cindy Crawford. Bila je dio glumačke postave serije Prave kućanice s Beverly Hillsa.