Kućna sreća je biljka za koju se smatra da donosi sreću i radost u dom u kojem se uzgaja. To može biti i originalan dar, koji jasno govori koliko sreće i radosti želimo osobi kojoj je pružimo.

Feng Shui filozofija tvrdi da ova biljka potiče protok pozitivne energije.

Iako podsjećaju na mahovinu, ove cvjetove krase sitni, gusti, okrugli zeleni listovi. Kućna sreća raste u obliku malog grma. Potječe s otoka Sardinije i ne zahtijeva komplikovano održavanje.

Njega kućne sreće uključuje nekoliko temeljnih pravila. Traži sunčevu svjetlost, ali bez izravnog izlaganja jakoj sunčevoj svjetlosti. Lijepo će uspjeti na pomalo sjenovitim mjestima, pa ako je zadržite u svom domu, odaberite za svoju kućnu sreću lijepo mjesto na prozoru usmjerenom na sjever.

Temperatura koja joj odgovara je u rasponu od 10 do 24 stupnja.

Zalijevanje: kućna sreća zahtijeva stalno zalijevanje, ali ne preteško kako korijen ne bi počeo truliti. Pazite da ne ostavljate lišće mokrim već samo tlo. Listove možete povremeno posipati mlakom vodom.

Transplantacija nije potrebna

Kućna sreća ne zahtijeva transplantaciju. To je biljka koja poprima izgled malog grmlja koji ne treba puno prostora. Obično doseže visinu od oko 18 cm. Korijen je slab i zato ga ne treba saditi u veće saksije.

Razmnožavanje i obrezivanje

Da biste dobili željeni i lijepi oblik biljke, vrhove možete obrezati na proljeće. Pomoću ovih odrezanih izdanaka reproducirajte svoju biljku svuda po kući. Od većih biljaka budite sigurni da redovito potkopavate neposlušne stabljike.
Reznice ili vrhovi trebaju se umetati samo u mješavinu pijeska i treseta, a redovitim zalijevanjem brzo će otpustiti svoje žilice.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo