Ona je bila na samom vrhuncu svoje slave. Pojavila se kao veoma mlada na estradi i imala je nekoliko poznatih hitove, poznate i kvalitetne autore svojih pjesama, ali se onda odjednom odlučila povući.

Rijetko ko sa estrade može da se pohvali završenim fakultetom, rijetko će ko da napusti pjevanje kako bi se oprobao u struci, ali je ova pjevačica to ipak riješila uraditi iako je do tada imala sve pred sobom, mladost, popularitet, hitove koji su se proslavili, ali se ona ipak na kraju odlučila baciti na učenje i stekla je diplomu.

Dajana Penezić: Povukla se sa scene i postala doktorica

U pitanju je je Dajana Penezić, koja je danas uspješna doktorica. Da, dobro ste ovo pročitali. Ona je pjevački bakšić zamijenila pravom doktorskom platom. Sve njene pjesme napisale su Marina Tucaković i Leontina Vukomanović. Svi se sigurno još uvijek sjećate hitova “Levo, levo” i “Motor” koji su objavljeni prije nekih 10 godina.

2009. godina je definitivno bila najbolja za nju, jer je tada objavila svoju poznatu pjesmu “Adrenalin”, i kada se pojavila na sceni napravila je svojevremeno pravi bum. Ona je sa tom pjesmom završila na samom vrhu top liste. Mnogi su tada mislili da je to rođenje nove mega zvijezde, ali se ona vrlo brzo ipak povukla, jer joj medijsko eksponiranje nije godilo, zbog čega je batalila pjevanje i posvetila se učenju i krenula na Medicinski fakultet u Beograd i završila ga čak u roku.

A ona je danas doktorica, a ovako izgleda:

 

Da li se vi sjećate ove pjevačice? Da li ste svojevremeno slušali njene hitove i šta mislite o tome što se povukla sa estrade?

Preporučujemo