U nastavku slijedi nekoliko rečenica o zdravlju, što je vrlo važno za svako ljudsko biće. Možda ste ponekad na vašem tijelu primijetili manju ili veću modricu, sve dok ne znate što je uzrok tog problema.

Donosimo vam analizu i objašnjenje stručnjaka zašto se na tijelu pojavljuju modrice, dok u nekim slučajevima morate brinuti i reagirati što prije, potražite pomoć kod liječnika, a evo nekoliko mogućih razloga:

Rezultat slika za modrice na tijelu

Dijabetes:

 

Dijabetes ima veoma loš uticaj na ukupnu cirkulaciju krvi kroz vaš organizam, pa onda zato modrice na vašem tijelu mogu biti uzrok ovog jako neugodnog problema.

Rezultat slika za dijabetes

Nedostatak hranjivih tvari: Pojava ovih modrica može biti veliki alarm da vašem tijelu nedostaju neke hranjive tvari u tijelu, kao i sami vitamini. Povećajte svoju prehranu s voćem i povrćem. Vitamin K je najvažniji u suzbijanju mogućeg problema, a najviše ga možete naći s jajima, masnom ribom i bananama.

Rezultat slika za Nedostatak hranjivih tvari

Hormonalna neravnoteža:

Hormonska neravnoteža može biti prvi uzrok modrica na vašem tijelu. Ako imate niske razine estrogena, to može biti i veliki problem. Žene najčešće imaju taj problem, ako prolaze kroz menopauzu ili su trudne.

Rezultat slika za menopauza

Ako ste podigli teške stvari ili radite drugu vrstu teškog rada, podizanje teške težine je sekundarni uzrok modrica na vašem tijelu, što ukazuje da su vaše krvne žile već slabe i da ih njihova tjelesna aktivnost samo pogoršava.

Međutim, prevelika tjelesna aktivnost može oštetiti čak i zdrave kapilare, tako da morate paziti na nju. Primjerice, teretana i aktivnosti u njoj mogu biti opasne ako niste spremni za to.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..