Jeste li ikada mogli da naslutite da se može nekada desiti ovako nešto, kao što ste pročitali u naslovu ovog današnjeg teksta?

Sve je danas moguće da se dogodi, pa tako i ovako nešto. Ali, naravno, ovdje se ne radi o nekim naučnim fantastikama ili zombificiranim i mumificiranim suprugama koje su došle po osvetu. Ovo se stvarno dogodilo.

Ovdje se radi o jednom specifičnom i krajnje bizarnom slučaju. Naime, ovom muškarcu je njegova vlastita žena toliko dosadila da je platio ljude da je ubiju na licu mjesta. Međutim, kada se, u ulozi utučenog i uplakanog muža, pojavio na sahrani svoje supruge, noge su mu se odsjekle od onoga što je vidio.

Cijeli se slučaj dogodio u Nigeriji kada je jedna izvjesna Noela Rukandu sjedila u svom automobila jednog kišnog dana i gledala kako masa tužnih i uplakanih ljudi ide na – njenu sahranu.

Naravno, kada je shvatila o čemu se radi, čekala je svog muža koji je išao među posljednjima, tobože uplakan i upakovan u crnini jer je navodno tugovao za svojom preminulom suprugom. Kada ga je vidjela, istrčala je iz automobila i prišla mu, u želji da vidi njegov izraz lica i to kako će on reagovati kada vidi da joj ne fali ni dlaka s glave. Nigerijski mediji su napisali da je Belenga Kalala, njen muž unajmio grupu profesionalnih ubica koji su trebali da je likvidiraju.

On je naravno dobio info da je sve obavljeno i da je njeno tijelo završilo u rijeci, pa je riješio organizovati njenu sahranu kada ona već nakon 30 dana nije bila pronađena. Naravno, ona je nakon svoje sahrane otišla na policiju i prijavila čitav slučaj. Njen muž je fasovao 7 godina u zatvoru zbog pokušaja ubistva. Nevjerovatno zar ne?

Preporučujemo