Dana 25. svibnja 1979., šestogodišnji Ethan Pac nestao je na putu do autobusne stanice u New Yorku, što je pokrenulo intenzivnu potragu i ostavilo tugu njegove obitelji. Ethan je postao prvo nestalo dijete koje se počelo prikazivati na kutijama mlijeka i plakatima diljem Sjedinjenih Država.Nakon što je dječak nestao, njegovi roditelji Stan i Julie Pac nisu se prestali truditi pronaći svog sina. Njihova iskrena želja bila je ponovno se ujediniti s Ethanom ili barem uspostaviti kontakt. Unatoč proteku vremena, odlučili su zadržati svoj izvorni stan i broj telefona, nadajućise da će čuti vijest o svom sinu.

Nestanak Ethana Paca ostao je neriješena misterija, bez vidljivih dokaza ili tragova koji bi rasvijetlili gdje se on nalazi. Unatoč raznim teorijama i istragama, godine su prolazile, a nadanja roditelja padala su u vodu.Pedro Hernandez, zaposlenik lokalne trgovine mješovitom robom u Ethanovom području, priznao je 2012. godine ubojstvo i otmicu dječaka. Hernandez je priznao da je dječaka nagovorio da uđe u trgovinu pod krinkom ponude soka, a zatim ga zadavio i bacio tijelo u smeće.Njujorško suđenje Hernandezu započelo je 2012. godine, a on je osuđen na doživotnu robiju za otmicu i ubojstvo Ethana Paca. Unatoč tome što su neki tvrdili da je priznanje iznuđeno, Hernandez je osuđen na temelju tih priznanja.

Unatoč tragičnom završetku, nestanak Ethana Paca i njegova sudbina ostavili su dubok trag u američkoj povijesti nestale djece. Nacionalni dan nestale djece u Sjedinjenim Državama obilježava se svake godine 25. svibnja, kako bi se podigla svijest o ovom važnom pitanju.U listopadu 2016. započelo je novo suđenje, a Hernandez je na kraju dobio doživotnu robiju za otmicu i ubojstvo Ethana Paca. Iako bi mogao imati pravo na uvjetni otpust nakon 25 godina, kazna mu osigurava da će ostatak života provesti u zatvoru. 25. svibnja, dan kada je Ethan Pac nestao, proglašen je Nacionalnim danom nestale djece u Sjedinjenim Državama.