Zanimljivosti

Na kasi vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju |

Kada kupujemo u prodavnici, sve to donosimo do kase,vadimo proizvode na traku,i dok mi to radimo, kasirka je već počela provlačiti pojedine artikle kroz kasu.

Na drugoj strani se gomilaju naši kupljeni proizvodi i ne stižemo da ih popakujemo u vrećice ili cekere. A već je sljedeća mušterija na redu, kasirka već vrijedno skenira kupovinu sljedeće mušterije a vi još niste pokupili sve u svoje vrećice.

Jedan muškarac stalno je kuburio sa tim, pa je razmišljao kako da riješi taj problem, smislio je trik kako to da izvede. Svoj video postavio je na TikTok, a u njemu pokazuje kako usporava proces skeniranja na taj način što kupljene proizvode raspoređuje sa širim razmakom po traci a ne onako kako obično to radimo gdje sve stavimo na jednu hrpu.

“Jedan praktičan savjet koji će vam olakšati kupovinu: Proizvode koje ste kupili raširite pri vađenju iz korpe kako biste dobili na vremenu da možete spremati u vrećice”, ispričao je u videu . A video je pogledalo skoro 300.000 ljudi

@ciaranelliottwalm

LIFE HACK #aldi #fyp #shopping #supermarket #tellme #rentfree #cheat #lifehack

♬ original sound – Ciaran Elliott Walms

A iz komentara se može zaključiti da su mnogi imali slična iskustva sa pakovanjem u vrećice, neki su smatrali to dobrom idejom i rekli da će i sami to probati sljedeći puta pri kupovini. Nek su pak rekli da vole kada kasirka brzo radi i da im ovaj trik ne treba a bilo je radnika sa kase koji su komentarisali.

“Griješite ako mislite da će to imati efekta, ali sigurno je da neće – jer ćemo mi onda samo brže skenirati proizvode”, napisala je jedna radnica sa kase. Druga radnica je pak rekla da one na kasama dobiju opomene od nadređenog ako nisu dovoljno brze i ako se pojavi red na kasi: “Ja sam radnica na kasi i mogu vam reći da galame na mene ako nisam dovoljno brza.” A neki su čak naveli da bi mogli dobiti otkaz ako bi sporije skenirali, zato pomislite na to kada sljedeći puta budete nervozni na kasi.