U nastavku vam donosimo vrlo zanimljivu priču koja je danas više nego neobična.

Lisa Anderson (44) iz Devona u Velikoj Britaniji ima neobičnu zavisnost – zapravo jede dječiji puder, koji se koristi za bebe. Dječji puder, kaže medijima, ona jede već deceniju i ne može se riješiti ove vrlo neobične i ružne navike.

“Više od decenije jedem pravi, originalni dječiji puder, i jedem jednu porciju svakih pola sata” – objašnjava Lisa britanskim medijima, ka javnost je ostala zgrožena ponašanjem ove žene.

Sve je počelo, priča ona, prije 15 godina kada je kupala svog sina, tada još uvijek malo dijete, a puder joj je mirisao vrlo privlačno. Prvi put ikad stavila je malo praha za bebu na ruku i pojela ga – i od tada ne može nikako bez njega. Samo ga obožava. Danas njena zavisnost, kaže, košta oko 10 funti, odnosno oko 1.500 dinara dneno, a procenjuje da je potrošila već preko 8.000 funti na sve godine zavisnosti. Skup hobi, zar ne?

“Jedem bocu od 200g svaki dan. Dobar mu je ukus, molim vas, dobro se osećam poslije toga. Najviše mogu izdržati bez malo praha za jelo, nekih pola sata. Jednom mi se desilo da sam slučajno provela dva dana bez pudera za bebe. To su bili najgori dani u mom cijelom životu” – napominje Lisa.

Skrivala je svoju domaću zavisnost oko deset godina, ali onda ju je suprug uhvatio jednog dana u toaletu. Zatim ju je prisilio da potraži stručnu pomoć i otkriveno je da Lisa boluje od bolesti koja se u medicini naziva spike sindrom. Razveli su se nedugo nakon toga.

Preporučujemo