Danas ćemo reći nešto temu koja je na Balkanu vrlo popularna, možda čak i veliki problem i razlog za debatiranje a to su miješani brakovi.

Ovaj prostor je uvijek bio skeptično područje za takve stvari i rasprave, a mladi se sve teže usuđuju na ovakve brakove jer su pod pritiskom zajednice, okoliša i same familije. Najzanimljiviji parovi koji se uspijevaju nadvladati su oni između pravoslavaca i muslimana. Ako uspije to, na kraju će sve onda uspjeti.

Danas ćemo pričati o ženi čije ime nećemo navoditi, ona je islamske vjeroispovijesti, živi u maloj zajednici i svi su je osudili jer je udana za pravoslavnog muškarca. Čak su je se i roditelji potpuno odrekli, izbjegavaji je i ne želi mnogo razgovarati sa njom. Ne mogu je niti pogledati u oči, nikad ga nisu zvali zetom, a on joj je dao sve što jedna žena treba.

Ima protekciju, stan, novac, jako dobar posao, puno zarađuje i brine se o njoj i drži je bukvalno kao malo vode na dlanu. I što je najzanimljivije, nikad nije rekao ni jednu ružnu riječ o njenim roditeljima, iako ga oni otvoreno mrze. Sve do jednog dana, kad je njena majka nazvala i rekla joj:

“Budući da je tvoj suprug na dobrom položaju u firmi, može li on da pogura njenog nećaka i da ga ubaci u tu firmu?”

Žena je kazala kako je bila bijesna tada na svoju masjku jer je ona već 10 godina u braku i za tih 10 godina su samo blatili i vrijeđali njenog muža, a sada joj kao treba njegova pomoć. Odbila ju je i poklopila slušalicu, ali sada je u dilemi i pita za savjet. Da li je postupila ispravno?

Preporučujemo