Priča koju pominjemo u ovom današnjem članku daje nam ponovno vjeru u ljude i njihovu dobrotu, i indikator je da ona definitivno i dalje postoji.

Naime, potez ovog vlasnika jednog restorana u Londonu oduševio je kompletan svijet. Javnost je ostala u šoku kada je vidjela o čemu se ovdje zapravo radi, a njegova je priča postala pravi hit na društvenim mrežama, te su komentari pljuštali bukvalno sa svih stranna.

Desilo se da je umjesto da zatvori svoj restoran dok traju božićni praznici ili umjesto da povisi cijene (što rade skoro svi vlasnici restorana da bi mogli zaraditi), ovaj je vlasnik odlučio uraditi nešto krajnje neobično i prije svega lijepo i jako dopadljivo, a što se svidjelo apsolutno svim ljudima bez obzira na njihovo ime i prezime.

Vlasnik ovog restorana, inače se zove Hassan Masoud, a njegov restoran koji ima u Londonu poznat je po izuzetno kvalitetnoj i ukusnoj turskoj hrani koju poštuju inače ljudi Islamske vjeroispovjesti, a u toku božićnih praznika (katolički i pravoslavni) je on na svoj restoran okačio natpis na vratima, na kojem je pisala ova obavijest;

“Sve besplatno – niko ne jede sam na Božić! Tu smo da sjedimo s vama, i da vam uvijek pravimo društvo! 3 ukusna dnevna obroka za beskućnike od 12 do 18 sati. Beskućnici i starije osobe. Svi su dobrodošli!”

Iako sam Hassan lično ne slavi ni prvi ni drugi Božić, on se ipak pobrinuo da se ako ništa na ovaj način pobrine da svi oni koji ga slave, a koji nisu u mogućnosti osigurati sebi božićni obrok, barem na nekoliko minuta osjete taj praznik.

On je za britanske medije rekao da je to odradio od srca, što mu je donijelo još veće simpatisanje kod javnosti.

Preporučujemo