Zanimljivosti

MUŠKARCI i ŽENE KOJI IMAJU MIŠIĆE SU NAJGORI PARTNERI: Naučnici potvrdili! Više ih nećete ni pogledati kada OVO pročitate!

Istina je da bi svi voljeli da izgledamo dobro, bez ikakvog viška kilograma ili nekih ružnih masnih naslaga, ali je isto tako istina da je te iste masne naslage teško skinuti, jednom kada se one nakupe, naročito u predjelu stomaka.

Tada dođemo u fazu kada moramo sebi da priznamo da smo se udebljali i da počnemo raditi na tome da što prije i što brže skinemo taj višak. Uz sve to, veoma je teško održati redovan kontinuitet u treniranju i jedenju zdrave hrane, pogotovo obzirom na to gdje živimo i obzirom na to da je naša kuhinja bazirana na teškim masnoćama.

Ali, ima ipak onih koji to nekako uspijevaju i naravno svi volimo vidjeti muškarca ili ženu koji su isklesani, sa mišićima i lijepo građeni. To je potpuno normalno, pa tako recimo većina muškaraca i žena danas potvrdno odgovori kada dobije pitanje da li voli da njihov partner ima six pack i mišiće. Međutim, istovremeno, nauka je dokazala na bazi sprovedenog istraživaja da mišićavi muškarci i žene spadaju u kategoriju najgorih partnera.

Naime, istraživanje koje je rađeno na Univerzitetu Vestminster je uzelo uzorak od 300 muškaraca i 100 žena, a rezultati su na kraju pokazali da su oni koji su bili mišićavi veoma slabi i da su loš materijal za veze i brak. To istraživanje dokazalo je da što je osoba mišićavija to su šanse veće da se ponaša seksistički prema svom partneru i da ne pokazuje poštovanje prema partneru, upravo jer misli da je ljepši/a i zgodniji/a od njega/nje.

AKo bi gledali s druge strane, većina osoba ipak preferira ovakav tip partnera, i prema njihovim ocjenama to je idealan partner. Uz sve to, istraživanje je pokazalo da mišićave osobe u vezi smatraju sebe boljim, ljepšim, pametnijim i privlačnijim u odnosu na partnera, te se rađa velika doza narcizma i samozaljubljenosti što vrlo brzo može dovesti do problema u vezi.

Slažete li se s ovim?