Zanimljivosti

Muškarac rodio dete i bori se da MU BUDE OTAC, a ne majka! Niko ga ne razume…(VIDEO)

Svijet je više nego prepun vrlo interesantnih priča koje vas ponekad ostave totalno bez daha. Mnogo se toga događa oko nas, a priča koja nam stiže iz Velike Britanije sigurno će vas jako zanimati.

Zove se Freddy McCommel i ima maternicu i rodio je dijete, želi da mu dijete sada bude priznato, jer ukoliko se to ne dogodi, bit će prvo dijete u Velikoj Britaniji koje neće imati majku.

Freddy je rođen inače kao žena, zadržao je svoju maternicu i želi mu biti majka, ali vlasti u Velikoj Britaniji to jednostavno ne žele i nemaju namjeru priznati, jer je on sada registriran kao muškarac, pa je logično da mu je po nekoj logici i otac, zar ne? Prema zakonu Ujedinjenog Kraljevstva iz 1936. godine, dijete jednostavno mora da ima majku.

On je naravno inzistirao u općini da bude upisan kao otac svog djeteta, ali to naravno nije moguće, pa je angažirao advokata i suočit će se sada s državom, pa ćemo vidjeti šta dalje – on kaže da nema šta da izgubi. Zakon vam može dopustiti promjenu spola, ali jednostavno morate imati najmanje 2 godine “iskustva” da bi vam se priznao postojeći spol.

U svrhu promocije, pustio je i kamere u svoju kuću, pa se o ovom 30-godišnjaku sada snima dokumentarac. Od malih nogu osjećao se poput dječaka, njegova majka Esma mu je bila najveća podrška, pa je s 25 godina počeo uzimati testosteron. Na taj način on želi pokazati svim transrodnim osobama da je apsolutno ama baš sve moguće. Šta mislite o svemu tome?