Obje su žene nakon toga morale napustiti život u samostanima na Siciliji, a pokrenuta je i istraga. Jedan od njih bio je kapelan u samostanu ..

Dvije redovnice vratile su se trudne sa svojih misionarskih putovanja. Obje su porijeklom iz Afrike i služile su na Siciliji, dok je čak jedna bila poglavarka. Prema ANSA, časna sestra koja je bila poglavica, došla je s Madagaskara i brinula se za starije osobe. S prvog se putovanja vratila u prvom mjesecu trudnoće.

Druga žena koja se sa putovanja vratila trudna imala je 34 godine i odvedena je u bolnicu zbog jakih bolova u trbuhu, a liječnici su tada utvrdili da je u drugom stanju.

Nakon toga poslana je iz samostana u blizini Nebrodija u Palermu. Nije poznato još ko su očevi. Portal Sun, koji izvještava o slučaju, navodi izvor iz Rima koji navodi da su obje sestre bile u svojim matičnim zemljama i tamo su imale redovne intimne veze.

Obje su žene nakon toga morale napustiti svoje samostane.

“Istraga je još uvijek u toku. Obje su žene prekršile zavjet o čistoći i čednosti, ali sada im je najveći prioritet dobrobit njihove djece” – kaže izvor.

Izvor: Balkanlifetoday

Preporučujemo
Loading..