Ljeto je vrijeme kad mnogi ljudi traže savjete i pomoć da bi uspjeli da se riješe mrava u kući koji kao da su napravili invaziju i nikako da napuste dom.

Proizvodi za deratizaciju su izuzetno opasni po naše zdravlje, i mogu izazvati zagušenja, kašalj i otežano disanje, te pored toga mogu prouzrokovati napade astme. Zbog toga biste trebali izbjegavati što više je moguće proizvode koji se inače nabavljaju u supermarketima jer su puni hemikalija. Naročito na to trebate obratiti pažnju ukoliko imate djecu, pa ih sklonite iz kuće svaki put kad se hemikalije koriste kako im ne bi naškodili.

A možete se i potpuno riješiti štetnih hemikalija – umjesto ovih klasičnih proizvoda koje koristite da se riješite mrava, najbolje je da se odlučite za ovu metodu. Vrlo je jednostavna, a neće vam ni trebati mnogo sastojaka.

Potrebno:

  • litar vode
  • 30 kapi esencijalnog ulja paprene metvice
  • 30 kapi esencijalnog ulja klinčića

Postupak:

Promiješajte esencijalna ulja koja su navedena iznad i ulijte zajedno sa vodom  u flašu sa raspršivačem. Protresite dobro prije nego počnete koristiti ovu mješavinu, a onda je iskoristite da poprskate na onim mjestima gdje često viđate mrave. Po potrebi ponovite, a mi vam garantujemo da više nikad nećete imati problema s mravima. Isprobajte i sami se uvjerite!

Preporučujemo
Loading..