Neke stvari koje upotrebljavamo u svakodnevnom životu često mogu imati neka svojstva koja nam definitivno mogu olakšati život, a to se naročito odnosi na kućanske aparate.

Ali, veoma često se dešava da te zanimljive funkcije ostanu neiskorištene jer i ne znamo da one uopšte i postoje, i za šta one tačno služe. Jedna od takvih karakteristika je i rupica na vašem usisivaču, koja vam, vjerovali ili ne, itekako može pomoći.

Usisivač svi koristimo, on je jednostavno nešto bez čega naš život ne možemo živjeti, prijeka je potreba.

Eh sad zamislite da je vaša kuća prekrivena prašinom i pomislite na sve te sitne tvari koje padaju na vaš kuhinjski sto na kojem ćete pet minuta poslije praviti ručak. Grozno zar ne? Međutim, srećom imamo usisivač koji nam baš u takvim situacijama može pomoći.

Vjerovatno veoma često upotrebljavate usisivač, pa ste vjerovatno do sada primjetili te rupice na njemu, ali sigurno nikada niste obraćali pažnju na njihov značaj. Mi vam, zato, danas donosimo odgovor na to vaše pitanje.

Značenje ovih rupica je, naime, u tome što su ove rupice namijenjene smanjenju snage vašeg usisavača. Bit će vam jako drago ako želite, recimo, da očistite svoje zavjese i onda vam usisavač neće odvaliti zavjese sa karnišli i nećete se morati boriti sa njima kao sa lavom u areni.

Pored toga, smanjenje snage vašeg usisavača može da vam pomogne ako vam se zaglavi neka mrvica u vašoj cijevi, jer tu onda nastaje pravi problem. Kad otvorite ove rupice, smanjit ćete snagu usisavanja i zaštititi svoj usisavač od eventualnog pregrijavanja, što mu može spasiti motor i samim time produžiti rok trajanja.

Preporučujemo