Zanimljivosti

MONSTRUOZNI DETALJI SUĐENJA: Silovatelja brutalno ubio zatvorenik da bi osetio kako je bilo deci, pa dao JEZIVU izjavu – Zlostavljao preko 200 dece, napisao čak i priručnik za kolege

Ričard Hakl je fotograf iz Ešforda u Kentukoji je osuđen zbog silovanja 200 djece uzrasta od šest meseci do 12 godina.

Prema osudi , napadao je decu dok je volontirao u sirotištima u Maleziji i Kambodži, a na vidjelo je to izašlo nakon što je na internet dijelio fotografije i snimke silovanja dece s drugim pedofilima širom svijeta. Nađen je između ostalog i priručnik sa uputstvima za pedofile, koji je Ričard Hakl počeo da piše.

Za svoje prestupe osuđen je na 22 kazne doživotne robije u Centralnom sudu Engleske i Velsa “Old Bejli” Ali bez obzira što su u zatvoru takođe prestupnici sa različitim dosijeima očigledno je da je pedofil bio previše i za njih.

Jedan drugi zatvorenik, Ficdžerald, koji je osuđen na zatvorsku kaznu u neodređenom trajanju 2009. zbog silovanja, je planirao i na kraju izvršio ubitstvo osuđenog Hakla.

Na početku suđenja Fidžeraldu u Kraljevskom sudu u Kingstonu na Halu, pročitana je optužba po kojoj je Ficdžerald prvo davio Hakla, zatim mu nabio olovku u nos sve do mozga a onda ga je silovao kuhinjskim priborom. Pored toga, zabio mu je u vrat oružje napravljeno od običnog šarafa i istopljene četkice za zube.

Svoj uvodni govor, tužioc Alistera Nila Mekdonalda, zaključio je optužbom da je Hakl ubijen u oktobra 2019. u „bolnom i dugom napadu smišljenim da bude ponižavajući“.

Drugi osuđenik i zatvorenik Ronald Mariner zatekao je Ficdžeralda kako davi Hakla, dozvao je čuvare koji su odvojili Ficdžeralda a ovaj je gledajući Hakla u lokvi krvi samo rekao: “Mislim da sam ga ubio, mrtav je”.

Nakon toga, pri pretresu kod njega su pronađene električna cigareta, dva kondoma, žica od gitare i flašica lubrikanta.  Zatvorski  čuvari su pružili prvu pomoć, pokušali reanimaciju Hakla, ali je bilo prekasno pa je u 12.30 konstatovana smrt.

Nakon obdukcije napisano je da je Hakl podlegao nakon davljenja omotačem za električne kablove. Osim toga, imao je masnice i ogrebotine po cijelom tijelu i silovan je predmetom dužine deset centimetara.

Sa Ficdžeraldom je, po protokolu, razgovarao i psiholog dr Šenoj, i navodno je psihologu Ficdžerald rekao: “On je bio čovek koji je silovao oko 200 djece i još ih zlostavljao iz zabave. Kad sam ga povalio na pod, kada sam mu spustio pantalone, sigurno je znao šta ga čeka pa se nadam da je pomislio na to kako su se djeca osjećala dok ih je on silovao.”

Odbrana tvrdi da optuženi Fisdžerald pati od poremećaja ličnosti, psihopatije i poremećaja rodnog identiteta u toku suđenja porota će odlučiti da li je Ficdžerald kriv za ubistvo s predumišljajem ili ubistvo iz nehata zbog smanjene uračunljivosti.

Optuženi navodno Fidžerald se izasnio da se ne osjeća krivim i pri tome se nada da će ga sud uputiti u duševnu bolnicu.