U stravičnoj nesreći, Marija je dobila oštećenje na mozgu, pa je izgubila vid, povrijedila kičmu i provela 10 dana u komi. Ne može se sjetiti ničega što joj se dogodilo u posljednjih godinu ili dvije.

Može se sjetiti samo nekih stvari, a sve je počelo tako što je Marija imala prepirku sa svojim, sada već bivšim, dečkom Andrejem 20. augusta 2017, sa kojim je bila u vezi četiri godine.

Bio je jako ljut jer je morao da čeka Mariju punih pola sata u automobilu. Kada je ušla u automobil, on je počeo da viče na nju i stigao je do jednog nivoa prepirke kada je prošao kroz crveno svetlo u svom automobilu.

Proletio je brzinom od 80 kilometara na sat, a u nesreći je stradala samo Marija (ironično), dok su Andrej i njegov prijatelj spašeni od vazdušnih jastuka.

“Nikada nije bio sa mnom dok sam bila na liječenju. Samo mi je došao i rekao da sam ja kriva za ovu nesreću i da sam zaslužila to. Nikad mi se nije izvinuo, a nakon nesreće više nisam ni blizu ista osoba kao prije”, kaže Marija.

Marija kaže da je nekada davno voljela putovanja i trčanje i ples, ali sada joj to sve toliko nedostaje i nema šta više od toga da voli.

U tim teškim momentima, shvatila je, nažalost, da nema baš mnogo pravih i iskrenih prijatelja i da su oni većinom bili neki “poznanici”, a najviše ju je pogodilo to što je zbog nesreće izgubila vid, a uz to i svoje samopouzdanje. Tvrdi da može osjetiti kako je drugi ljudi žale kada hoda sa štapom.

Preporučujemo