U zadnjih mjesec i po sva djeca pohađaju nastavu isključivo od kuće uz online pristup, što za sada ide dosta dobro.

Ali, dok je škola išla regularno, “staromodno”, bilo je mnogo problema u samoj školi. Ni djeca danas više nisu ono što su nekad abila, ali isto tako ni nastavnici i profesori više nisu na nivou koji je bio mandator ranije. Dosta imamo situacija kada su roditleji bili primorani reagovati, a jednu takvu situaciju vam donosimo danas.

Trenutno je najteža situacija sa prvačićima koji očekivano ne mogu odmah da se uklope u novi nastavni program, pa je nerijedak slučaj da počnu plakati kada dobiju jedinicu u školi, mada se to lako ispravi. Ali, u ovom slučaju imamo situacija sa dijetetom koje stvarno ima ružan rukopis, a učiteljica je ispod napisala “UŽAS”.

Majka ovog djeteta je načisto poludjela kada je vidjela šta je bezobrazna učiteljica se usudila napisati njenom djetetu, pa je riješila da joj istom mjerom uzvrati, napisavši ovu poruku:

“Na ovaj način se ne daje volja za školu. U moje vrijeme se pisalo ‘Nije dobro, vježbaj’. A užas je za učiteljicu koja je ovo napisala, jer je vaš posao da učite djecu, a ne moj”

Potpisala se ispod i poslala učiteljici. Jeste li vi imali sličnih iskustava sa vašom djecom i njihovim učiteljima, nastavnicima ili profesorima? Napišite nam u komentaru šta mislite o današnjim predavačima, u odnosu na one prijašnje.