Stories

“Moja majka koja je domaćica voli da gleda rijaliti. Nisam mogao više da izdržim…”

Zdravo. Danas ću vam objasniti kako jedan obični reality show može loše uticati na nekoga ko redovno prati taj sadržaj.

Donedavno, moja majka je bila protiv ove vrste programa, odnosno protiv televizija na kojima se prikazuju reality emisije, ali jednom je sjela kako bi mogla zapaliti cigaretu i slučajno naišla na jedan reality show u kojem nešto se svađaki. Ispušila je jednu, pa drugu, zatim treću cigaretu i cijelo je vrijeme gledala televiziju. Malo po malo, svaki je dan sve više gledala.

Nakon otprilike 10 dana, mi ostali članovi porodice primijetili smo da se malo osilila. Svima je počela ružno odgovarati i više nikome nije htjela prešutiti. Prepirala se sa svima i doslovno je počela uživati ​​u tome, i da budem iskren, to me je pomalo uplašilo, jer ona uvijek misli da je ona u pravu, a ne mi. Prije par dana je napala susjeda i počela se s njim svađati oko nekih gluposti. Očito je do sada samo šutjela i patila, ali više neće. Izgubila je sve svoje prijatelje i vrlo joj je teško stvoriti nove zbog svoje ružne prirode.

Oni prijatelji koji su joj još ostali počeli su je redom ogovarati iza leđa. Zaista se bojim za njezino zdravstveno stanje jer se potpuno promijenila u posljednje vrijeme. Ne znam kako bi mogao da joj pomognem pošto ne želi ni s kim da priča. Mislim da će joj trebati stvarna psihološka pomoć jer kod kuće postaje stvarno nepodnošljivo. Mislim da će se uskoro fizički suprotstavljati nama ostalim ukućanima i za sve ćemo biti mi krivi. Već je započelo, nadam se da ne završava kao u reality showu.