Svi znamo da je Aleksandar Vučić trenutno najmoćniji političar u regiji, i da je među najspominjaniijim osobama u proteklih nekoliko sedmica.

Redovno na televiziji, redovno na internetu, redovno u novinama na naslovnicama, gdje god se okrenete tu je Vučić, digitalno ili analogno. Mišljenja o njemu su naravno podijeljena i dok ga neki kuju u zvijezdu drugi bi ga najradije zakovali pod zemlju. Ali, na kraju ipak treba biti realan i priznati da se Vučić trudi da radi dobre stvari za svoj narod i da je u posljednje vrijeme uradio više boljih nego loših stvari.

Danas vam u ovom tekstu donosimo jednu nevjerovatnu priču o jednom Beograđaninu koji se požalio na to da njegove komšije preko puta stalno plaše njegovog trogodišnjeg sina i da mu prijete upravo sa Vučićem.

“Primjetio sam da se danima moj sin ponaša čudno. On je obično klupko energije, skače, trči, smije se kao i svako malo zdravo dijete. Ali, u posljednje vrijeme je dosta tih, miran i kao da ga brine nešto. Kada sam ga pitao šta mu je i zašto se ne igra on je rekao “Neću, onaj loši čiko će da me pojede.” 

Zgrozio sam se kada sam čuo to i odmah sam to ispričao svojoj ženi koja je bila jednako zgranuta. Pitao sam sina ko mu je to rekao da će se desiti, a on je onda priznao da mu je to rekla komšinica u stanu preko puta.

On je prije par dana izašao na hodnik da se igra i onda je izašla komšinica, koja ima oko 60 godina i maršnula ga u kuću rekavši da ne može gledati televiziju zbog njegovog vrištanja. Vjerovatno je gledala Zadrugu. 

Kazao je dalje da mu je zaprijetila da će dovesti Vučića da ga pojede ako ne bude bio miran. Izletio sam iz stana i pokucao joj na vrata. Ona je izašla, stara vikleruša, i izderala se na mene zašto lupam i pravim problem. Napao sam je zbog svega što je rekla mom sinu, a ona je kazala onda nešto što me je potpuno zgrozilo.

“Nadam se da će to vaše derište da zašuti ili ću se ja pobrinuti da više nikada ne progovori. A vas ću u zatvor poslati, kreteni jedni.” Prišla je moja žena, opalila joj je šamar i mi smo se vratili u naš stan. Rekli smo našem sinu da se teta preko puta samo šalila i da on može nastaviti da se igra. Dijete je dijete. Kada će biti veseo i igrati se ako ne sada.”