Zanimljivosti

Moj muž je 24 godine mlađi od mene. Meni je 40 njemu čak 16: Profesorica sam mu, radi njega sam se razvela. Sada sam trudna, ŠTA DA RADIM?

U ovo današnje vrijeme vrlo je popularno da se mlade djevojke udaju za muškarce 2 ili 3 puta starije od sebe.

Nekad je to bilo pitanje prestiža, žene su tada tražile muškarce koji su visoki, snažni kako bi bili dobri za oplodnju i buduće generacije. Ali, danas ništa od toga, sve je u novcu i koristima. S druge strane, međutim, imamo isto tako dosta veza u kojima su žene starije od muškaraca.

To je najčešće u situacijama kada je žena već udana, pa pronalazi švalera koji je puno mlađi, čisto da bi prekinula monotoniju. Mlađi muškarci su ipak u krevetu daleko izdržljiviji i jači od starijih pa su im prvi izbor. Općenito su vrlo poželjni kao švaleri, ali da starija žena završi s takvim mladićem u braku već je prava rijetkost. Imali smo situaciju iz Hrvatske kada se jedna učiteljica udala za svog učenika, a danas žive u Beču i imaju dijete.

Ono što je najinteresantnije, zbog zakona i porodice preselili su se u Beč, imaju dijete, a on je čak tamo išao u srednju školu. Možete li to zamisliti? Danas, opet priča iz Srbije, ona ima 40 godina, a on ima “čak” 16 godina, hemija između njih dvoje odmah je djelovala. Odlučila je da se više neće skrivati, a sve je ispričala svom mužu, pa je zatražila razvod.

Danas je treći mjesec trudnoće, počeli su već uveliko živjeti zajedno. Čitava se porodica odrekla nje jer ne mogu vjerovati da je završila s mladićem kojem bi mogla biti majka i koji je čak štaviše i maloljetan. Ono što je još više zabrinjavajuče je što je njegove godine oslovila sa “čak” čime aludira da on i nije njen ni prvi, a ni najmlađi ljubavnik. Šta mislite o ovakvim vezama, je li to normalno?