Moj prvi momak je duplo stariji od mene. Moja majka ga je uvijek smatrala ološem.

Samo 3 mjeseca prije mog punoljestva, ona je saznala da smo u vezi. Kad god bi nešto pogriješila, ona bi me kažnjavala, po često čak i tukla. Zabranjivala bi mi da izlazim iz kuće.

Kada je saznala za nas, odmah mi je naredila da on i ja prekinemo našu vezu. Shvatam njenu brigu. Pokušala sam par puta lijepo popričati sa njom, ali ona nije odustala od ideje da nas rastavi.

Čak mi je zaprijetila na kraju i policijom, pa sam na kraju, zbog njega, morala da je poslušam. On je potom otišao u inostranstvo i mislila sam da će vrijeme izbrisati sva sjećanja na našu djetinjastu ljubav. Ubrzo sam krenula na fakultet, a on se nakon par mjeseci vratio u grad. Došao je na naša vrata i tražio mene kako bi mogli da porazgovaramo, ali ga je, naravno, moja majka, kao ulično štene, otjerala sa kućnog praga. Kada sam otišla van da studiram, on se odmah uselio sa mnom, a ja sam uspjela i da pronađem posao kada sam završila fakultet. Javila sam to naravno majci i rekla joj da mi ona više ne mora slati novac, da sada imam svoj.

Prekinula je tad svaki kontakt sa mnom. Iako mi je bilo žao, ostala sam sa njim. 5 godina je prošlo, a ja sam danas zaposlena u struci (završila sa elektrotehnički fakultet), on također radi, zadovoljan je poslom. A za par mjeseci očekujemo i da se rodi naša mala princeza. On je jedina osoba koja me voli i poštuje, i nikada ga neću ostaviti.

Preporučujemo