Stršljeni su mnogo opasniji od pčela i znaju biti opasni po život. Treba znati da oni napadaju kada se osjećaju ugroženo, zato nemojte da ih udarate jer će se razbjesniti.

Mnogi od nas kupuju razne proizvode kako bi otjerali komarce, stršljene, muhe i ostale insekte. Mnogi od tih proizvoda su puni hemikalija i štetni su i za naše zdravlje. Postoje mnogi drugi načini kako da se riješite insekta:

Najefikasniji način je postavljanje mrežica na prozore. Tada ste u potpunosti sigurni. Ali šta u slučaju ako sjedite napolju?

Efikasna metoda za hvatanje insekata jeste da objesite plastičnu bocu i umočite je u lijepak za miševe. Na flašu zalijepite i komadiće voća kako bi privukli insekte. Provjereno djeluje.

Također ono što može pomoći jeste rastvor eteričnog ulja i vode. Potrebno je da samo u špric bocu naspete ovog rastvora i povremeno pošpricate. Djeluje protiv svih insekata i pacova.

Kada roštiljate, a želite da otjerate komarce i ostale insekte, nakon što ispečete meso u vatru bacite ruzmarin. Miric će otjerati sve insekte.

Sirće vam također isto tako može poslužiti, tako što ga naspete u posudu i ostavite. Miris će otjerati komarce. stršljene, i ostale insekte.