Bolovi nikad ne prestaju, pogotovo ne u ovako jako neobičnim situacijama. Ovaj slučaj dolazi iz Ukrajine, gdje postoji jedan zakon o vojnoj službi.

Jedan je mladić smislio kako to izbjeći. Naime, kako bi se to izbjeglo, oženio se staricom, koju je dugo vremena nagovarao na nešto ovakvo. Više o ovom jako čudnom slučaju pročitajte u današnjem tekstu.

Ovaj mladić imao je dobru ideju, a kad vidite što je učinio, poludjet ćete. Tačno da se čovjek zapita, kako je uopšte nekome palo na pamet da uradi nešto ovakvo.

Ukrajinski dužnosnici, kao i organi reda i mira istražuju, navode da se 24-godišnji Aleksandar Kondratjuk oženio svojom rođakom s invaliditetom, koja je stara 81 godinu, kako bi pobjegao iz vojne službe, što je zbilja nego morbidno i bolesno u jednu ruku. Kondratyuk je tvrdio da je razvio snažnu naklonost prema svojoj starijoj rodici, koja je 57 godina starija od njega, i negirao je pokušaj izlaska iz vojne dužnosti, zbog čega je to i učinio.

Zapošljavanje u Ukrajini je obavezna ili vojna služba, iako postoje iznimke koje ljudima to omogućavaju. Ako brinete o ženi s invaliditetom i možete dokazati svoj brak službenim dokumentima, pušteni ste iz službe, prenosi jedan Ukrajinski portal, pa je to učinio i ona se uopšte nije bunila.

Vjenčanje se dogodilo u selu Bajkovka koje se nalazi u blizini grada Vinitsa u zapadnoj Ukrajini. Na pitanje novinara o njenom braku s puno mlađom rođakom, Zinaida Ilyarionovna (81) inzistirala je da je dobar muž i pomno je sluša i pomaže je. Njeni susjedi tvrdili su da nikada nisu vidjeli muškarca u njenoj blizini, pa je prema svima bio sumnjičav

Jedna susjeda rekla je lokalnoj televiziji da su Ilyarionova “mnogo češće posjećivali njeni nećaci, unuci i sestre nego njezin navodni suprug”.

Izvor: Dobar dan

Preporučujemo
Loading..