Jedan od najpopularnijih pjevača na Balkanu svih vremena zasigurno je bosanski pjevač Haris Džinović.

Folk pjevač Haris Džinović osvojio je regiju svojim osebujnim glasom, a desetljećima unazad on je dvorane punio, pa danas živi na vrlo visokom stopalu i vrlo dobro zarađuje, o čemu svjedoči njegova vila, koju je kupio u elitnom beogradskom naselju Senjak.

Međutim, ono po čemu je sigurno također prepoznatljiv je njegov zaštitni znak – njegov šešir, nešto poput Loše iz plavog orkestra. Sam Haris priznao je da ne zna tačan broj šešira, a za mnoge je misterija kako je izgledao kad ga je skinuo.

Pogledajte fotografiju bez šešira ispod, a stvarno se može reći da je bez šešira Haris Đinović prava misterija, pa čak i vrlo smiješan čovjek.

Negdje sredinom dvadesetog stoljeća, početkom jeseni 30. septembra, rođen je Haris Džinović, koji je definitivno obilježio posljednje desetljeće ove profesije u svojoj struci, a sigurni smo da će ga prva desetljeća sljedećeg stoljeća pamtiti, to je sasvim sigurno. I ne samo to. Njegova će glazba nakon njega ostati upamćena kao nešto što s dobi dobiva na vrijednosti.

Pored glazbe, razvijao je ljubav prema sportu na vrlo visokom nivou. Nogomet počinje igrati profesionalno u Željeznicama Sarajeva. U jednom trenutku Haris svojim talentom i strpljenjem stiže do prvog tima. I bit će dobar u tom poslu, uostalom, u svemu što radi, ali ne i dovoljno da istisne nekoga iz tada poznate generacije Ribarevih beba.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo
Loading..