Leš nudiste koji je preko 20 godina živio sam samcat u brdima Irske, je bilo pronađeno 2015 godine.

Tijelo su tada našli par mjeseci nakon što je preminuo. Obdukcija koja je nedugo zatim odrađena pokazala je da je dotični muškarac imao 71 godinu u trenutku kada je preminuo. Navnodno se on zvao Peter O’Neil, ali se ne može sa sigurnošću reći da li je to njegovo pravo ime.

Toliko je priča intrigantna, da je o ovom čovjeku snimljen i dokumentarni film. Svi kažu da nisu ništa drugo znali vezano za njega sem da je odjednom otišao živjeti u prirodu, ali da niko ne zna pravi razlog. Dokumentarni film o čovjeku koji nije imao ni prijatelja ni poznanika trebao bi možda da razotkrije ovu misteriju.

Sve što se zna je da je “Peter” živio u potpunosti go, bez odjeće, a prirodu je smatrao svojim posljednjim utočištem. Bavio se biljem i skupljao ih je i sušio, vjerovatno praveći razne čajeve.

“Znao sam ga par puta posjećivati. Živio je kao potpuni usamljenik, hermit tako reći. Sagradio je jednu veoma malu kolibu u sred šume i kada bi neko od nas došao u nju, izgledalo bi kao da tu niko ne živi, međutim nakon par minuta čekanja, Peter bi vam se samo prišunjao iz grmlja i pojavio iza vas. Izgledao je kao pravi šumski čovjek, ali je zato uvijek bio lijepo i uredno obrijan i imao je veoma kratku kosu jer se sam šišao.” izjavio je Garda Richard Galvin, jedan starac koji je bio jedan od rijetkih koji su poznavali Petera.

Nakon njegove smrti, njegove najbliže komšije Maura i Michael Heffernan, su donijeli njegovih par stvari koje je imao na svoje imanje, i rekli su da će one tu biti sve dok neki eventualni nasljednici ne dođu da ih preuzmu.

Pokojnik je iza sebe ostavio ogroman broj spisa i knjiga koje je pisao. Pronašli su ga mrtvog nakon što je jedan lokalni hotel prijavio da Peter već duže vrijeme nije dolazio da preuzme svoju poštu. Pronađen je bio 8. maja 2015 godine, a svoj posljednji zapis datirao je od 18, januara. Njegovoj sahrani, inače, prisustvovalo je par komšija.

Preporučujemo