Lorin Perkins oduvijek je sanjala o tome da postane majka, to joj je bio san kao i svakoj drugoj ženi.

Nakon što je godinu dana bezuspješno pokušavala ostati u drugom stanju, više je nije uplašila pomisao na vantjelesnu oplodnju. Ona i suprug David otputovali su s prijateljima na odmor u Nikaragvu kako bi razmotrili šta učiniti. Dok su bili tamo, Loren je otvoreno progovorila o svojim pokušajima začeća, a jedan od njihovih prijatelja, svećenik, mirno je odgovorio:

“Neko tamo ima velike planove s vama. Ne znam šta, ali bit će to veliko.” U tom su se trenutku te riječi činile čudnim, ali kasnije će shvatiti da imaju smisla.

Nakon odmora u Nikaragvi, Lorin se vratila u Teksas i nije razmišljala o svećenikovim riječima. Ona i David odlučili su se na umjetnu oplodnju. Lorin je bila uvjerena da neće uspjeti, da joj je suđeno da izgubi djecu, ali život ju je uvjerio: napokon je zatrudnjela.

Znala je da postoji velika vjerovatnost da će roditi više od jednog djeteta. Kad su im rekli da mogu dobiti blizance, ako ne trojke, par je bio oduševljen. Međutim, kad je Lorin otišla na ultrazvučni pregled, liječnik je nekoliko sekundi analizirao sliku na ekranu kako bi im rekao nevjerovatnu vijest: “Prebrojao sam pet.”

Lorin nije mogao vjerovati. Kad se liječnik ponovo okrenuo prema ekranu, izgovorio je: “Čekaj malo! Našao sam tvoje šesto dijete!”

U ponedjeljak ujutro, 23. aprila 2012., došao je taj dan. U sobi za rađanje okupilo se ukupno 35 članova medicinskog osoblja. Šest medicinskih sestara spremno je čekalo da prihvate svako novorođeno dijete. U šest minuta rodilo se svih šestero: Andrew, Benjamin, Caroline, Lee, Alison i Levi, koji su pri rođenju težili između 500 grama i jedan kilogram.

Preporučujemo
Loading..