Novo

Milioni ljudi će biti iseljeni iz svojih domova nakon KATASTROFE KOJA SLEDI! Budite spremni, DOLAZI, naučnici UPOZORAVAJU (FOTO)

Svi su zadnjih nekoliko mjeseci zaokupirani globalnim problemom zvanim koronavirus. Danas je to još uvijek nekako dobro, ali u prva 3 mjeseca svi su se bojali da neće umrijeti, jer se suočavaju s nečim totalno nepoznatim.

ALi, u općem kaosu oni definitivno zaboravljaju na neke fundamentalne probleme na globalnoj razini koje imamo posljednjih 10 godina.

Šta je s ogromnom rupom u ozonskom sloju? Apsolutno niko o tome ne govori, globalno zagrijavanje? Ključni je to problem zbog kojeg Bill Gates neprestano trubi i priča, ali niko to ne uzima posebno za ozbiljno. 28 trilijuna tona leda je nestalo na globusu u periodu od 1994. do danas. Znate li koliko vode ima na tom jednom mjestu? Šta mislite, gdje je sva ta voda nestala?

Ovu vrlo važnu informaciju dobili su britanski znanstvenici iz Cambridgea, koji su preko satelita promatrali čitavu zemaljsku površinu. Pridružili su im se znanstvenici iz Leedsa, Edinburga i Southamptona, koji su taj fenomen nazvali začuđujućim.

Ukoliko se nastavi trend topljenja ledene površine, to znači da će za svaki centimetar čitave otopljene ploče značiti još milijun raseljenih osoba. To sigurno šteti globusu da na pravi način reflektira svjetlost i cijeli sistem prema svemiru, što uopće nije dobro. Kako led nestaje, zemaljska kora apsorbira sve više i više topline, pa je globalno zatopljenje na sve većoj razini.

Da li ste vi znali ove informacije? Kakvo je vaše mišljenje? Šta bi se trebalo uraditi, šta bi se trebalo promijeniti da bi se kako tako zaustavilo ili barem reduciralo globalno zagrijavanje, obzirom da ovaj fenomen postaje iz dana u dan sve više i više zabrinjavajući i sve veći i veći problem.