Priča o Milanu i Milanki Dobre je prava životna drama koja se dogodila nakon što su naslijedili značajnu svotu novca od Milankinog strica Milisava Dimitrijevića. Iako su prije živjeli skromno i jedva spajali kraj s krajem, nasljedstvo od 680.000 dolara ih je promijenilo. Nažalost, nisu mudro upravljali tim bogatstvom i brzo su potrošili sve što su imali. Supružnici su kupovali nepotrebne stvari, posuđivali novac drugima, ali novac se nikada nije vratio.Nakon što su potrošili nasljedstvo, suočili su se s financijskim problemima i pokušali pronaći načine kako preživjeti. Steve je radio sezonske poslove, a sin Aleksandar mu je pomagao na farmi krava.

No, Milanka je preminula 2016. godine, što je dodatno pogoršalo situaciju za obitelj.Priča Aleksandra Dobre, koji je s 12 godina naslijedio dio nasljedstva, također je puna nepromišljenih odluka u potrošnji. Često je trošio novac na skupe obroke i elektroniku, bez razmišljanja o dugoročnim posljedicama. Sjeća se i trenutka kada je, frustriran zbog majčinog odbijanja kupiti mu određeni telefon, bacio svoj novi telefon u WC školjku. Obitelj Dobre također je imala brigu o sigurnosti novca pa su često podizali manje iznose kako bi se zaštitili od mogućih pljački.

 

Priča obitelji Dobre služi kao podsjetnik na važnost mudrog upravljanja financijama i planiranja za budućnost kako bi se izbjegli financijski problemi i nepotrebni gubici.Kada su shvatili da novac koji su posudili od ljudi neće biti vraćen, počeli su tražiti načine kako se nositi s novonastalom situacijom. Steve radi sezonske poslove ljeti, dok mu sin Aleksandar pomaže na farmi krava zimi.Ova priča također uključuje strica Milankinog strica, Svetislava, koji im je dao kuću u Vukmanovcu. Objava u banci i miš koji je oštetio novac također su dio priče.