Zanimljivosti

MESECIMA SE STIDEO ODLASKA DOKTORU, a nije mogao da diše: Kad su lekari videli šta mu je ZAPELO u nosu, nisu mogli sebi DOĆI! (FOTO)

Nisu rijetke priče o nekim čudnim, neobičnim ili bizarnim medicinskim događajima sa pacijentima, bilo da se radi o nekim oboljenjima ili događajima pri pregledu ili u kontaktu sa ljekarom.

Neke priče ispričaju i publikuju sami pacijenti a neke i ljekari ili medicinske sestre, naravno, sve u okviru ljekarske etike .

Jedna takva priča dolazi iz Rusije a radi se o operaciji nosa. Naime, jedan pedesetdevetogodišnjak se javio ljekaru i požalio se da već nekoliko mjeseci ne može da diše na nos. Ljekar ga odmah poslao na snimanje glave a nakon što su dobili snimak glave, doktori su konstatovali da mu je disanje na nos bilo onemogućeno jer je nos potpuno začepilo neko strano tijelo. Na snimku su se vidjele i neke druge promjene na nosu ali one nisu izazivale poteškoće ovom Rusu nego više to strano tijelo.

Na samom snimku doktori nisu mogli odgonetnuti šta bi moglo biti to strano tijelo koje se vidi na snimku, pitali su pacijenta neka pitanja kako bi došli do zaključka, tipa jel imao neku povredeu, udarac, ili jel nešto gurao u nos.

Tada se pacijent sjetio da je nekada, kada je imao samo 6 godina igrajući se sa kovanicom novca slučajno je zaglavio u nosu. Obzirom da je znao da je napravio glupost, nije ništa rekao majci kako bi izbjegao kritike ili eventualne batine.

Naravno, doktori i nisu baš povjerovali u tu priču prije nego su pristupili operaciju odstranjivanja tijela iz nosa. Operacija je trajala čak sat i po i doktori su stvarno bili iznenađeni onim što su izvadili iz nosa. Izvadili su rđavu sovjetsku kovanicu.

Kako se moglo desiti da mu ta kovanica čitavih 50 godina nije pravila problem? To ni doktori ne mogu da objasne ali je ovaj sretni Rus, odmah nakon buđenja iz anestezije konačno duboko udahnuo – na nos.