Završna 30. emisija 114. ciklusa najpopularnijeg porodičnog kviza Slagalica, emitirana na prvom programu Radio-televizije Srbije, sinoć je završiča a kao pobjednik je proglašen Ivan Gavrilović, te je bio bolji od svoje konkurencije.

Međutim, prema komentarima na društvenim mrežama, kao i reakcijama koje je njegovo djelo izazvalo prilikom dodjeljivanja novčanih nagrada, pobjednika, taj moralni i ljudsk pobjedniki je bio drugoplasirani konkurent.

Nakon što je izgubio Slagalice od Ivana Gavrilovića, rezultatom 145: 334, drugoplasirani u ovom ciklusu popularnog kviza, Marko Protić iz Ljubovije, odlučio je donirati svoju utješnu nagradu od 50.000 dinara za humanitarne svrhe organizaciji Support Life.

– Ovom prigodom želim reći da ću donirati svotu novca koju sam osvojio organizaciji Support Life za podršku životu u spomen na mog pokojnog oca, Radenka Protića, – rekao je dok je isporučivao ček.

Ovu odluku je na trenutak zbunila voditeljicu kviza, koja je u početku bila zapanjena, a zatim je čestitala Protiću na tako humanoj gesti. Njegovo je djelovanje odmah odjurilo na društvenu mrežu i tom se prigodom tom prilikom pojavio glumac Sergej Trifunović, koji je na čelu organizacije Support Life.

– Zahvaljujem gospodinu Marku Protiću, učitelju iz Ljubovije, što je odlučio da dodjeli novčanu nagradu “Slagalice” organizaciji “Support life” – napisao je Trifunović.

Gesta Marka Protića samo je još jedan dokaz u prilog tome da čovječanstvo i dobrota nisu izumrli i da oko nas postoje ljudi koji ne skrivaju čovjeka u sebi. Na taj način čestitamo Marku na drugom mjestu u Slagalici, kao i na prvom u najvažnijoj životnoj igri – kako biti i ostati čovjek, bez obzira na sve

Izvor: Blic.rs