Priča o Jimmyju Lippertu Tydenu izaziva duboko suosjećanje i divljenje zbog njegove izvanredne potrage za svojom biološkom obitelji nakon četrdeset i dvije godine. Njegova priča počinje s bolnim događajem u bolnici, gdje je kao novorođenčetu rečeno da je umro, a zapravo je bio otet za trgovinu djecom.Njegova potraga za biološkom obitelji započela je nakon što je saznao za čileanske posvojenike koji su se ponovno spojili sa svojim rođacima putem organizacije “Nos Buscamos”. Otkriveno je da je Tyden bio prerano rođen u bolnici u Santiagu i da je bio smješten u inkubator. Njegova majka, Maria Andjelica Gonzales, napustila je bolnicu, a kada se vratila po bebu, rečeno joj je da je umro i da je tijelo već uklonjeno.

Tyden je, kao odvjetnik za kaznene postupke, bio u mogućnosti pristupiti dokumentima koji su otkrili da ima majku, četiri brata i sestru te da je posvojenje koje je vjerovao da je istinito, zapravo bilo lažno.Priča Jimmyja Lipperta Tydena baca svjetlo na tamnu povijest čileanske diktature pod vlašću Generala Augusta Pinocheta. Tijekom tog razdoblja, koje je trajalo sedamnaest godina, dogodila su se brojna kršenja ljudskih prava, uključujući trgovinu djecom. Pinochetova vlast obilježena je nasiljem, ubojstvima i mučenjem političkih protivnika, a mnoge obitelji su patile zbog gubitka svoje djece.

Priča o Tydenu i mnogih drugih žrtava daje svjedočanstvo o strašnim događajima iz prošlosti i važnosti istraživanja istine i pomirenja kako bi se osigurala pravda i povratilo dostojanstvo za žrtve i njihove obitelji.Neprofitna organizacija “Nos Buscamos” nastoji pomoći tim djeci i njihovim roditeljima da se ponovno spoje. Tydenov ponovni susret s majkom svijetla je priča o nadi i obnovi obiteljskih veza nakon dugih godina traganja i neizvjesnosti.