Marija Markov, koja ima samo 12 godina, sjajna je učenica koja je pobijedila na mnogim školskim natjecanjima, a ujedno je i predivna kći, sestra i prijateljica, ali ono što je kod nje zanimljivo je da je ona jedna od rijetkih njenog uzrasta koji nema mobitel, ne koristi društvene mreže, dobro zna da cijeni vrijednost novca i razumije riječ koju roditelji ponekad moraju izgovoriti, a ta riječ je “nemam”

Marija je učenica 6. razreda škole u Medvedićke kod mjesta Novo Vrije u Hrvatskoj, a posebna je po tome što je sa svojim bendom osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju za nagradu „Mato Lovrak“, a sve bez mobitela, tableta ili računara i kaže za sebe:

“Lako ćete me prepoznati. Ja sam ta koja ne drži mobitel u rukama. Mahaću i vama. Imala sam puno problema u životu. U vrtiću su mi se rugali i rekli da nisam u školi. “Sad ću im ih pokazati”, pomislila sam, polazeći od prvog razreda. “Ako to želim, onda mogu i ja”, – napisala je ona u svojoj priči

Iako nema mobitel i iako želi imati svoj računar, svjesna je da joj roditelji to sada ne mogu priuštiti, jer osim nje, njeni roditelji obrazuju i stariju sestru i dva mlađa brata.

Kako kaže Marija, svjesna je da bi njezini roditelji mogli dati zlatne kočije za njih, ali trenutno to nisu u stanju, ali zato su njoj i braći dali nešto puno vrijednije, naime ljubav i to u porodici svi žive kao mušketiri ” Svi za jednog i jedan za sve ”

Dobri su ljudi bili zadivljeni njenom pričom pa su brzo prikupili dovoljno sredstava za nju, nabavili joj mobilni telefon, laptop i pisač, a njenoj sreći nije bilo kraja.

“Zaista sam sretna. Imala sam veliku želju. Moramo se samo povezati s internetom jer imamo problema sa slabim signalom, tako da se još uvijek treba to riješiti. Tada će moje dvoje mlađe braće i sestra, kao i moji roditelji i ja zakoračiti u svijet. Hvala dobrim ljudima na najljepšem daru kojem se nikad nisam nadala” – rekla je Marija.

Marija je dodala i da jako voli Crveni križ i da uči tamo kako pomoći drugima, te da joj je osnovni cilj postati bolja osoba, a želi završiti i  fakultet i raditi u školi te pomoći drugoj djeci što je najbolji student ona i opisuje koje su stvari koje ju čine najsretnijom:

“Volim mijesiti, jesti, brati grašak i kukuruz. Ovo je moj život ”, rekla je.

Izvor: Lokovesti.com

Preporučujemo