Danas vam donosimo jednu veoma zanimljivu situaciju koja se dogodila jednoj djevojci, koja je to naravno odmah objavila na društvenim mrežama.

“Moram vam sada ispričati jednu malo tužnu pričicu. Naime, prije možda godinu dana mi je moja majka umrla, inače u jeku priprema za vjenčanje. Dan prije njene smrti ona mi je dala jedan veoma čudan paket i kazala mi da ga ni slučajno ne otvaram dok ceremonija ne završi odnosno dok se zvanično ne udam.

Naravno, ja nisam imala uopšte pojma zašto je to rekla i o čemu se tu zapravo radi, ali sam je naravno poslušala, nisam htjela da je naljutim i rastužin. Dan kada je umrla je bio moj ubjedljivo najgori dan u životu. Bolest je jednostavno bila jača od nje. Spram toga, vjenčanje je bilo više nego skromno, mala ceremonija u krugu najbližih članova porodice i prijatelja.

Kada sam se udala, sjetila sam se tog njenog paketa i odlučila da ga otvorim. Ali, bolje da nisam…

U tom se paketu, naime, nalazila najveća tajna moje kvazi “mame”.

Saznala sam da sam bila usvojena. Nisu mi za ove moje 24 godine nikada to rekli, ni ona ni njen muž. U paketu su bile fotografije i podaci o mojoj biološkoj majci koja me je jednostavno napustila i ostavila u bolnici. To u slučaju ako je budem željela kontaktirati. Bile su tu i neke slike mene kada sam bila mala beba.

Danima već ne mogu da se smirim, plačem i lijem suze. Ne znam ni sama kako da se ponašam. Sada je mrzim jer mi je tako nešto odbila reći, lakše bi bilo da mi je rekla. Kao da bi to toliko promijenilo stvari. Sada ne znam da li se uopšte isplati tražiti biološku majku?

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.