Danas vam donosimo vrlo tešku i ohrabrujuću priču koja se dogodila prošlog mjeseca. Policija je pronašla njegovu nesretnu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer sada živi s novim partnerom.

Prizor iz grada Karmanjole u blizini Torina šokirao je cijelu Italiju. Putnici i vozači primijetili su dječaka od samo 8 godina koji je prolazio kroz užasnu hladnoću.

Slikovni rezultat za napusten djecak

Nije čak imao ni jaknu, bio je potpuno zamrznut, ali bio je u tankom džemperu dok je satima sjedio na obližnjoj autocesti, riskirajući da će ga neko pregaziti.

“Mama me ne želi ni blizu sebe. Izbacila me je iz kuće, ne znam šta da radim. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake”, jecajući je rekao ovaj mali tužni dječak frapiranim policajcima koji su ga identifikovali poslije prijave građana.

Detaljna istraga otkrila je da je nesretni dječak govorio suhu istinu. Policijski službenici pronašli su njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koji je potvrdila da ne želi dijete jer sada živi s novim partnerom.

Odmah je objasnila da je dječak već neko vrijeme živio s djedom i bakom, dok je adresa njegova oca, također državljanina BiH, za sada nepoznata, ali on ga zaobilazi. Protiv oba roditelja podnesen je zahtjev za odricanje maloljetnog djeteta, dok je skrb osmogodišnjaka preuzela nadležna socijalna služba.

Dok je izvršena detaljna istraga, nesretni bosanski dječak postao je maskota općinske policije čiji su se članovi, zajedno s Karitasom, cijelo vrijeme brinuli o njemu. Ivana Gaveljo, gradonačelnica Karmanjole, izjavila je novinarima kako je sudbina dječaka slomila srce.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo