Svi su svjesni da se male, sitne i vlažne dlačice mogu pojaviti na krajnje neobičnim dijelovima ljudskog tijela, a dok neke imaju svrhu koja nam olakšava svakodnevni život, mogu nam i pomoći, poput obrva, trepavica, koje štite naše oči od raznih prijetnji i na taj način čuvaju najosjetljiviji organ, a to je oko, druge su u potpunosti beskorisnei.

To su sićušne, male i dosadne dlačice koje se pojavljuju na nožnim prstima velikog broja ljudi, a kako stare, postaju jače i neugodnije. Međutim, one otkrivaju i neke zanimljive činjenice o vašem zdravlju o kojima sigurno nikad niste imali priliku saznati, pa ovdje je dolje super poučna i stvarno zanimljiva priča.

Ako nemate dlake na nožnim prstima ili ako vam sama kosa opadne, onda nešto nije u redu s cirkulacijom, a kardiovaskularni sistem je u opasnosti, jer je normalno da ovdje raste dlaka, zar ne? Prsti na nožnim prstima postaju grubiji i tamniji ako u tom trenutku života doživite neke hormonalne promjene, a to se posebno očituje u ženskom spolu.

Sindrom policističnih jajnika kod većine žena uzrokuje porast razine androgena u tijelu, što može uzrokovati pojavu više neželjenih dlaka na raznim dijelovima tijela na kojima je nikad niste pronašli, čak ni na prvi pogled. Dlačice su također povezane s genima i vjerovatno bi postale tamnije da su ih imali vaši roditelji.

S druge strane, kod muškaraca, ako ih imaju na prsima, to se uvijek može riješiti jednim običnim voskom i problem je riješen.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo