Ovog momka i njegovog brata su časne sestre prije 17 godina pronašle u kutiji za cipele. Imali su nedovoljno razvijene udove, a rođeni su za vrijeme ratnih dešavanja u Iraku. Majka ih je ostavila.

Sestre su, obzirom da nije nikog bilo kome bi ih mogle predati, odlučile da Emmanuela i njegovog brata Ahmeda daju u dom za nezbrinutu djecu. Sreća im se osmjenula kada je 1998. godine taj dom posjetila poznata australska humanitarka Moira Therese Kelly.

Kada ih je ugledala, momentalno ih je usvojila i odvela u svoj dom u Australiji gdje je obavila sve moguće medicinske preglede. Ona je postala njihov heroj. Njihova nova majka.

Ahmed je poslije postao poznati plivač i nastupao je za Australiju 2012. godine na paraolimpijskim igrama, dok je njegov brat Emmanuel jednako nadaren. On je sa svega 17 godina nastupao na X Factor Australia gdje je zapjevao “Imagine” od Johna Lennona. ČLanovi žirija, kao i cijela publika, gušili su se u suzama, a neki su rekli da je ova legendarna pjesma u njegovoj izvedbi dobila jedno totalno novo značenje.

Ovaj je momak izuzetno dobar i hrabar, a skupa sa svojom familijom zaslužio je najveću moguću sreću u životu. Mi se iskreno nadamo da će ih ona pratiti kroz cijeli njihov put jer samo oni znaju koliko je borba bila teška da dostignu do onoga gdje su danas. Ova dva brata su dokaz da je i uprkos nekim ograničenjima u medicinskom (tjelesnom) smislu, pa čak i teškog života, moguće ostvariti svoje snove a trud i zalaganje su dovoljni.

 

Preporučujemo