Iako rijetko se pojavljuju zajedno u javnosti, Vera Ristić, majka Jelene Đoković, održava izuzetno blisku i snažnu vezu sa svojom kćerkom. Fotografije njih dvije zajedno su prava rijetkost, no njihova prisna veza duboko je ukorijenjena u obiteljske vrijednosti i podršku koju su pružili Jeleni tijekom njezinog odrastanja.Jelena Đoković rijetko spominje svoje roditelje u javnim intervjuima, no uvijek izražava zahvalnost prema majci Veri i ocu Miomiru za njihovu ključnu ulogu u njenom životu. Zahvaljujući njima, Jelena je dobila obrazovanje i slobodu da bude nezavisna, a također su joj usadili važnost obitelji kao najviše vrijednosti.

 

Verina snalažljivost i odlučnost kao mlade majke su ostavili dubok utisak na Jelenu. Ona se divi majčinoj izdržljivosti i predanosti podizanju obitelji kroz izazovne trenutke. Jelena cijeni majčinu sposobnost da pruži kvalitetan život i obrazovanje svojoj djeci, čak i u teškim okolnostima.Isto tako, Jelena ističe svoje poštovanje prema svom ocu, što pokazuje da su roditelji igrali ključnu ulogu u njenom odrastanju i razvoju osobnosti.Nedavno, Vera Ristić je privukla pažnju javnosti kao odana podrška svom zetu, Novaku Đokoviću, tijekom njegovih teniskih mečeva. Njezina prisutnost u loži na turnirima, uključujući i US Open, jasno pokazuje njezinu nepokolebljivu podršku obitelji Đoković.

Osim toga, Vera je postala predmet divljenja zbog svog elegantnog stila i blistavog osmijeha. Često su ljudi komentirali njezin izgled i primijetili sličnost između nje i njene kćerke Jelene.U konačnici, obiteljske vrijednosti, podrška i ljubav koju Vera Ristić pruža svojoj kćerki Jeleni i njenom suprugu Novaku Đokoviću čine temelj njihove snažne obiteljske veze, koja je rijetko viđena u svijetu sporta i slavnih osoba.