Da je svijet oko nas zaista otišao do vraga, dokazuju nam vijesti koje možemo svakodnevno pročitati na dosta portala. 

Šta je međutim uzrok tome? Sociolozi još uvijek to nisu otkrili, ali se mora vrlo brzo pronaći neko rješenje za ovaj gorući problem, kako kod nas, tako i u cijelom svijetu. Ovaj je slučaj nedavno potresao gotovo kompletnu Ameriku, jer je ova žena iz Kolorada uporno svima tvrdila da je njezina kći, koja je imala samo 7 godina, umrla od veoma rijetke i potpuno neizlječive bolesti prije čak dvije godine, te da je ovih dana bila optužena za ubistvo svoje kćeri.

Majka je uhapšena prije otprilike desetak dana u hotelu u Glendaleu, a pored optužbe za ubistvo, optužena je i za prevaru, krađu i krivotvorenje, a sud joj nije postavio uslovnu kaznu. Prema pisanju medija njeno hapšenje predstavlja ogromnu prekretnicu u cijeloj priči, jer je nakon smrti kćerke Olivije, njena majka rekla da je ona preminula jer je patila od veoma rijetke neurogastrointestinalne encefalomiopatije, koja postepeno uništava tijelo oboljelog i za koju nema lijeka, 2017. godine navela je da funkcija crijeva njene kćerke polako počinje da stagnira i da više nije poznato koliko dugo će djevojčica ostati još u životu.

Vodila je stranicu za svoju kćer na „GoFundMe“ i prikupila preko 22.000 dolara donacija, uzela je ogromne pare na njeno ime, i sve trošila na, obuću, odjeću, opijate i alkohol.

U tužbi se navodi da mala Olivia nikad nije imala ovu bolest, a sve je došlo na vidjelo kada je sud dopustio eksumiranjem Olivijinog tijela i utvrdio da djevojčica nije umrla od zastoja crijeva ili da ima bilo koju drugu bolest koju je spomenula njena majka.

Navodi se još da se njena kćer rodila prije vremena i da se nije fizički ili mentalno razvijala kao druga djeca, glave mnogo veće od ostatka tijela, a također je tvrdila da je njena kćerka autistična i ima jako tešku bolest sa kostima.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..