DA MAJČINSKI INSTIKT NE VARA UVJERIT ĆETE SE NAKON OVOG TEKSTA. NIŠTA NE PREPUŠTAJTE SLUČAJU I REAGUJTE NA VRIJEME.

Majka Alexandra spasila je život svom sinčiću i to tako što je primjetila crvenu liniju na njegovoj ruci i odmah odreagovala, te odvela dijete u bolnicu. Vodila se intuicijom i znala je da to što jevidjela nije ni malo bezopasno.

Nakon što je Alexandra Ruddy (41), primjetiča crvenu liniju, dijete je spremila i odmah odvela u bolnicu, ali čim je došla ljekari su osmogodišnjem dječaku dijagnosticirali sepsu, te su odreagovali što je prije moguće i djetetu uključili antibiotike. Nakon brze reakcije majke i ljekara osmogodišljak se oporavlja i ova priča ima srećan kraj.

Ali, da njegova majka nije stigla tačno na vrijeme, posljedice bi bile itekako kobne za osmogodišnjaka.

“Samo sedam dana prije nego što je dijagnosticirana sepsa, dječak Evan je povrijedio ruku tokom školskog izleta u zoološkom vrtu. Tu je prilikom pada ogrebao dlan i lakat.Rana uopšte nije izgledala inficirano, bilo je potrebno samo malo očistiti, što sam i uradila, te sam nazvala školu da bi osigurala da će dijete dobro prati ruke jer su taj dan imali poljoprivredne radove. Ali već idući dan smo otišli na plažu i tada sam odjednom primjetila crvenu liniju na ruci” – napisala je majka na Facebooku sa ogromnom željom da upozori druge roditelje.

Kao što se ispostavilo, dječak je imao SEPSU.

Ako primjetite crvenu liniju koja se proteže iz rane ka veni, odmah svoje dijete odvedite ljekaru. Iskreno se nadam da će moja objava pomoći nekome, kao što je meni pomogla objava moje prijateljice od prije dvije godine-napisala je majka Alexandra.

Preporučujemo
Loading..