DA MAJČINSKI INSTIKT NE VARA UVJERIT ĆETE SE NAKON OVOG TEKSTA. NIŠTA NE PREPUŠTAJTE SLUČAJU I REAGUJTE NA VRIJEME.

Majka Alexandra spasila je život svom sinčiću i to tako što je primjetila crvenu liniju na njegovoj ruci i odmah odreagovala, te odvela dijete u bolnicu. Vodila se intuicijom i znala je da to što jevidjela nije ni malo bezopasno.Image result for crvena linija na ruci od djetetaNakon što je Alexandra Ruddy (41), primjetiča crvenu liniju, dijete je spremila i odmah odvela u bolnicu, ali čim je došla ljekari su osmogodišnjem dječaku dijagnosticirali sepsu, te su odreagovali što je prije moguće i djetetu uključili antibiotike. Nakon brze reakcije majke i ljekara osmogodišljak se oporavlja i ova priča ima srećan kraj.

Ali, da majka nije stigla na vrijeme, posljedice ove dijagnoze bi bile kobne za osmogodišnjaka.

Samo sedam dana prije nego što je dijagnosticirana sepsa, dječak Evan je povrijedio ruku tokom školskog izleta u zoološkom vrtu. Tu je prilikom pada ogrebao dlan i lakat.Rana uopšte nije izgledala inficirano, bilo je potrebno samo malo očistiti, što sam i uradila, te sam nazvala školu da bi osigurala da će dijete dobro prati ruke jer su taj dan imali poljoprivredne radove. No već naredni dan smo otišli na plažu i tada sam vidjela crvenu liniju na zapešću-napisala je majka na Facebooku sa ogromnom željom da upozori druge roditelje.

Kao što se ispostavilo, dječak je imao SEPSU.

Ako primjetite crvenu liniju koja se proteže iz rane ka veni, odmah svoje dijete odvedite ljekaru. Iskreno se nadam da će moja objava pomoći nekome, kao što je meni pomogla objava moje prijateljice od prije dvije godine-napisala je majka Alexandra.Image result for crvena linija na ruci od djeteta

Izvor: Nezavisni Portal