Liza Snajder (Lise Snyder, 36), majka koja je sama podizala dvoje djece, privedena je nakon što su mališani pronađeni obješena kod Filadelfije.

Majka je 23. septembra pozvala pomoć, tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu. Spasioci su pronašli starijeg sina (8) i njegovu mlađu sestru (4) obješene te ih bezuspješno pokušali reanimirati.

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin u školi “trpio nasilničko ponašanje i da je želio umrijeti”. Njeno je svjedočenje odmah izazvalo niz pitanja, jer se osmogodišnjaci u načelu ne ubijaju, a kćerkica je imala i lakšu tjelesnu manu zbog koje bi se vrlo teško sama uspjela objesiti.

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dijete bilo žrtva vršnjačkog nasilja. Kompjuter i mobiteli majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se provodi ubijanje vješanjem i gušenjem ugljenmonoksidom. Na mobitelu su također pronađeni i selfiji majke koja se slikala ispred obješene djece, smješkajući i pozirajući pred kamerom.

Jedan je svjedok kazao da je ona “pokazivala znakove depresije i nije se brinula za djecu”. Svirepa majka stavljena je u pritvor i ne može izaći uz jamčevinu.

Na kraju je majka đavo priznala sve, rekavši kako su oni svakako htjeli umrijeti jer su bili depresivni, bez volje za životom i da su uvidjeli da je, kako je njena kćerka rekla, život postao monoton i totalno nekonstruktivan dešavanjima.

“Samo sam učinila što bi svaka majka učinila. Olakšala sam im, ja sam ponosna majka.”

Pred sud bi trebala izaći 12. februara, a tužilac je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.

Preporučujemo
Loading..