U narednim danima će protiv Lejle Elkasović (20) i njene majke Hanče (42) iz Bužima biti izdata zvanična optužnica Kantonalnog tužilaštva u Bihaću i to za ubistvo i čedomorstvo. 

Inače, ovaj put njima dvjema prijeti maksimum od 5 godina zatvora kako nalaže Krivični zakon Federacije BiH. One su, naime, bile prošle godine mjesec dana u pritvoru zbog sumnje da su i tada učinile sličnu stvar, iako na kraju nisu bili pronađeni pravi dokazi.

Ovaj je slučaj šokirao cijelu regiju. Sve se dogodilo u selu Elkasova rijeka, nedaleko od Bužima gdje je u porodičnoj kući Elkasovića na tavanu obavljeno ovo nedjelo. Lejla je dugo vremena, kao i prošli put, skrivala trudnoću od ostalih članova porodice ali je Hanča primjetila šta se događa i nakon konfrontacije Lejla je priznala da je ponovo trudna. Niko od ostalih članova ništa nije posumnjao, pa su Lejla i Hanča na već provjeren način probale da regulišu situaciju.

Kada se Lejla porodila Hanča je uzela makaze i prerezala pupčanik bebi, a onda su je njih dvije umotale u nekoliko deka i čaršafa, dok se beba nije ugušila iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i usljed nedostatka kiseonika i začepljenja usta i nosa. Za razliku od prošli put, ovaj put postoje dokazi, jer su uhvaćene kako tijelo bebe umato u krvave čaršafe odnose u kontejner.

Hanča je prilikom ispitivanja u policiji priznala sve, a opravdanje što je se upetljala je taj što je Lejla njoj jasno nakon poroda rekla da tu bebu ne želi i da joj treba pomoć kako bi stigla seriju da odgleda na televiziji. Hanča je imala namjeru da klanja i obavi namaz nakon obavljenog posla, ali eto ni jedna ni druga nisu stigle da ispune svoje planove.

Preporučujemo