Novo

Majci dečaka koji su se udavili u jezeru PRETI ZATVOR! Zbog jednog njenog komentara PLJUŠTE OSUDE! Šta reče i osta živa…

Braća Danijel i Dragiša Metić, koji su imali 5 i 7 godina, utopili su se tragično u nedjelju na jezeru Očaga nedaleko od Lazarevca. Vijest je prosto alarmirala čitavu Srbiju i niko ne može vjerovati da su majka i očuh dvojice dječaka pokazali toliku neodgovornost. Podsjetimo, igrali su se s dvogodišnjom kćeri na plaži, dok su se dječaci igrali u plićaku.

Radnici na jezeru obilježili su jasno sva duboka mjesta sa zastavama, a na samom ulazu u jezero stavljena je obavijest da su roditelji aposlutno odgovorni za svoju djecu. Djeci mlađoj od 10 godina također je strogo zabranjeno kupanje bez prisustva roditelja. Više tužilaštvo u Beogradu i dalje razmatra čitav slučaj i tvrdi da je odgovornost samih roditelja ista kao i spasitelja iz KBC-a Golubara.

Naglasili su i skrenuli pažnju na majku koja je previše ležerno razgovarala o čitavom slučaju. Oni navode da će ona za svoju neodgovornost odgovarati i da će sigurno trpjeti neke sankcije, a možda čak i zatvorsku kaznu.

Majka Dragana Metić i dalje ne može vjerovati da je neki dan kupila odjeću i stvari kako bi poslala starijeg sina u prvi razred osnovne škole, a danas mora sahraniti to istog svog sedmogodišnjeg sina. Postavlja se sada i pitanje, šta je na obali radio očuh Savo Stjepanović, koji je bio zadužen za dječakovu sigurnost?

Majka naravno uporno krivi spasioce koji su trčali oko jezera sat vremena, umjesto da pomažu dječacima koji su se utopili u vodi. Jučer je, međutim, šokirala čitavu Srbiju izjavom „Šta ja znam, možda im je jednostavno bilo suđeno da tako završe. Šta da kažem? “ Možete li vjerovati da je jedna majka rekla ovako nešto?