Poznate su kao odlični egzorcisti zlih duhova iz naših domova.

Gledanje mačke koja dugo sjedi u jednom dijelu prostorije i bulji u nešto može da bude znak prisustva zlih duhova. Kada se mačka počne umiljavati uz nečije noge, ona na taj način dijeli sa njima svoju pozitivnu energiju, u stvari, ona to prenosi na njega. Zato ih nije mudro odbacivati zbog straha od dlaka, jer mačke su čarobne životinje.

Na primjer, ako se plašite čarolije ili se bojite da neko želi da nešto pogrešno uradite, dodirnite mačku objema rukama, gladajte je i mazite po lijevoj šapi i nastavite prema repu. Mačke imaju pozitivnu auru i zato je dobro imati ih.

Pored toga što čuva kuću od zle i negativne energije, ona će takođe čuvati sve u kući. Poznate su kao odlični egzorcisti zlih duhova iz svojih domova. Gledanje mačke koja jako dugo sjedi u jednom dijelu sobe i bulji u nešto može biti znak prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je poželjno zapaliti pelin i proluftirati kuću. Zanimljivo je kako ove životinje žive u i oko kuće na mjestima sa najnegativnijom energijom.

U Rusiji imaju ritual puštanja mačke da boravi u kući prije nego što se usele. Tada se negativna energija starih vlasnika uklanja i pozitivne se donose. Konkretno, mačke žive u visokoenergetskim zonama. Snaga moći zavisi od toga kojoj vrsti pripada. Tako se veruje da perzijske, sfinge, reks i munchkinsove mačke imaju dvostruko više magijskih i isceljujućih sposobnosti od ostalih mačaka.

Imate li vi mačke kod kuće? Da li volite ove životinje uopšte i da li vjerujete u ovo?

Preporučujemo