Nije uopšte čudno da se Srbija ne može nikako riješiti belaja zvog koronavirus, kada je narod taj koji pravi najveći problem.

Sporni vikend koji je iza nas je načisto šokirao cijelokupnu javnost, sve političare, doktore i kompletan Krizni štab. Naime, od kada je pandemija počela i od kada je policijski sat uveden mnogi građani, naročito u Beogradu se ne pridržavaju toga te koriste lijepo vrijeme da posjećuju poznata izletišta van grada i roštiljaju. Slična se stvar dogodila nešto kasnije i u Novom sadu konkretnije u Fruškoj Gori.

U tom je periodu bilo zabilježeno najviše novozaraženih osoba od koronavirusa i od samog početka pandemije. Uzalud je predsjednik Vučić pričao priče i podizao policijske satove i mjere kada narod i pored mnogobrojnih upozorenja još uvijek ne poštuje donešene odluke. Kazne se lijepe jedna za drugom od 50 pa do 150.000 dinara ali niko ništa. Kazne se redaju ali se narodu ne može dokazati da MORA DA OSTANE U KUĆI.

Vaskrs je kako znamo bio za vikend (u nedjelju) i desila se ista stvar. Policijski sat je važio zvanično do jučer, a u Beogradu konkretnu u Manastiru Fenek u Jakovu, nedalko od Beograda se okupio ogroman broj vjernika koji su željeli dočekati ovaj najveći pravoslavni praznik.

Apsolutno im niko ništa nije mogao jer su oni došli na redovnu liturgiju i niko ih nije mogao otjerati. Pri tome se nisu ni pridržavali mjera zaštite, pravila se nisu poštovala, pa se čak i kolo odigralo ispred manastira. Nedopustivo i krajnje neodgovorno.

Znamo da u cijeloj državi, pa i u cijelom svijetu, vrijedi pravilo obavezne socijalne distance 2 metra između osoba, dok je ovdje unutar nekoliko metara bilo barem 100 osoba. Sada se naravno očekuje odgovor nadležnih, te se nadamo da će biti uručene, ne samo novčane, već i zatvorske kazne za ove neodgovorne i arogantne budale, koje samo zbog vjere krše uvedena pravila i ugrožavaju kako svoj tako i tuđi život.