Videozapis, objavljen na Youtube kanalu pod nazivom Kolinda – Hit Hitova, nastao je kao kompilacija prizora predsjednikovog pjevanja tokom godišnjice Oluje u Kninu, ali s izrazitom glazbenom pozadinom.

Video je objavljen 8. augusta, a društvenim se mrežama proširio u samo nekoliko dana! Kolinda Grabar – Kitarović je nedavno pripremila teren za najavu svoje kandidature za godišnjicu Oluje, a na engleskom je održala govor i obratila se američkom vojnom atašeu i američkom generalu. Izjavila je i da je htjela uzeti ratnu pušku tokom rata i otići na bojište.

Potom je otpjevala ariju U bitku, u bitku iz opere Nikola Šubić Zrinski, zajedno sa zborom Hrvatske ratne mornarice. Njeno pjevanje potaknulo je brojne šaljive postove na društvenim mrežama i privuklo je veliku pažnju. Neko je u ovom slučaju izdvojio snimke njezinog pjevanja i sve komponirao u videozapis u kojem se Thompson u jednom trenutku pojavljuje kao prateći vokal.

Internet je bio prepun komentara, a neki od njih su: Ako stvarno, to je nešto najbolje o njoj od njezina mandata; Hahahahaha usr*o sam se smijući, kakav dobri video brate, svaka čast; Odvratno je koliko može pretjerati sa sobom! Ovo nije nimalo nalikovalo etiketu u Kninu, a kamoli dostojanstveno ponašanje državnika na veliki dan poput Dana zahvalnosti!

Da se zaista pobrinula za najvažnije stvari tokom svog mandata ili je barem njezin autoritet uticao na sve apsurde ove vlade, da je bila iskrena, iako iskrena i da na borca ​​kojeg je izvela u Kninu ne bi bilo tako negativno utjecalo, ali davno bi se moglo zaključiti da ona nije istinski predsjednik niti prijatelj svom narodu.

Ona je samo još jedan član organizacije koja je sistemski i smišljeno uništavala sve moralne vrijednosti poštene hrvatske porodice. Samo mogu da kažem da vam svima želim jednog dana jako tešku zemlju.

Izvor: ZB

Preporučujemo