Ljubica Komlenić je istaknuta kuharica koja već godinama priprema ukusne obroke za Novaka Đokovića i njegovu obitelj. Iako rodom iz Vojvodine, već više od dvadeset godina živi i radi u Italiji, gdje je postigla značajne uspjehe. Njezina vještina u pripremi hrane privukla je svjetsku pažnju, te nije iznenađujuće što je zadužena za pripremu obroka za ovog slavnog tenisača.Dvadeset godina svojeg života Ljubica je posvetila kulinarstvu. Sa strašću prema kuhanju, stigla je u Italiju i krenula s pranjem posuđa u kuhinji. No, brza učenica i strast prema kulinarstvu odveli su je dalje – postala je glavna kuharica u restoranu. Danas je Ljubica Michelinova koordinatorica u Italiji, surađujući s poznatim kuharima s Michelinovim zvjezdicama i elitnim slastičarima iz Akademije slastičara.

Ponosno ističe svoj status kao jedina žena s maksimalnom licencom kategorije A za suđenje na svjetskim natjecanjima.

Upoznala je Novaka Đokovića prije šest godina na turniru u Rimu, gdje je vodila veliki tim kuhara koji su pripremali obroke za sudionike i uzvanike. Njegov je tim primijetio njezino ime i prezime na uniformi te je započelo njihovo prijateljstvo.Ljubica pristupa pripremi Novakovih obroka s posebnom pažnjom. Novak je poznat po svojoj strogoj prehrani, koja uključuje mnogo povrća, sjemenki, orašastih plodova, mahunarki, kvinoje i riže. Ljubica, iako majstor balkanske kuhinje, kao što su sarma i ćevapi, za Novaka priprema veganske verzije tih jela kako bi zadovoljila njegove prehrambene zahtjeve.

 

Dnevni jelovnik za Novaka uključuje raznolike i nutritivno bogate obroke, uključujući doručak s organskom zobenom kašom i voćem, međuobroke s avokadom i tunom, ručak s bezglutenskom tjesteninom i povrćem te večeru s lososom i salatom.Ljubica Komlenić, svojom strašću prema kuhanju i pažnjom prema prehrani Novaka Đokovića, postala je ključni član njegovog tima, pomažući mu da održava svoju formu i postigne izvanredne rezultate na teniskim terenima diljem svijeta.