Savjeti

Ljekovita biljka koja liječi sve, a svi misle da je KOROV! Raste svuda oko nas, a pravo je čudo za čišćenje organizma

Kopriva ili žara je poznata biljka koju svako od nas cijeli svoj život izbjegava, što i nije toliko čudno jer uopće nije ugodno kad nas ožari. Međutim, s druge strane, to se nikako ne bi trebalo izbjeći, jer kopriva posjeduje ljekovita svojstva koja nam očajnički trebaju.

Svi dijelovi koprive – od korijena, preko stabljike, pa sve do lista imaju ljekovita svojstva i toga su bili svjesni i naši preci.

Čak je i poznati slikar Albrecht Durer na jednoj od svojih čuvenih slika slikao anđela koji drži koprivu u ruci. Listovi mlade koprive imaju okus poput špinata. Ali sadrže pet puta više kalcija i šest puta više vitamina C od špinata, da li ste to znali?

Sjemenke svojom aromom podsjećaju na koštunjavo voće koja postaje još intenzivnija kada se sjemenke prže. Cvjetovi su jednako jestivi i vrlo su aromatični.

Kopriva čisti krv mnogo snažnije od ostalih biljaka i poboljšava njezinu kvalitetu zbog visoke koncentracije željeza koju sadrži u sebi. Osim toga, kopriva pojačava rad crijeva i samim tim oslobađanje toksina, jer tijelo otpušta toksine gotovo isključivo kroz debelo crijevo.

Budući da ima karakteristike koje paralelno pročišćavaju krv i potiču rad crijeva, kopriva je jedinstvena biljka za čišćenje vašeg organizma, a da pritome ne spominjemo druga ljekovita svojstva.

Listovi koprive u sebi imaju veliku količinu hlorofila koji ima vrlo similarnu strukturu kao hemoglobin u našoj krvi, a to dalje znači da, osim što ona čisti krv, ova biljka može je isto tako i uvelike obogatiti.

Uz hlorofil, list koprive prebogat je raznim mineralima – željezom, fosforom, silicijem, kalcijem, magnezijem …

Ostatak teksta OVDJE