Nova radna sedmica započinje sa crnom hronikom, koja je sve češća i češća ne samo na ovim prostorima, već i širom svijeta. Jučer je petogodišnji dječak pretrpio pad s dvanaestog sprata i to samo zato što je pao na tlo ispred zgrade u kojoj je boravio u gradu Ho Chi Minh, Vijetnam.

To je dosad bez presedana na području ove zemlje, ali i šire, najšokantniji događaj ikad jer vrlo dobro znamo koja je visina od 12 spratova.

Dječak se neposredno prije nesreće pokušao popeti na veš mašinu koja je stajala na balkonu, a on nije bio svjestan šta radi. Nije uspio u svojoj namjeri, poskliznuo se i pao s balkona. Čuvši tup udarac, zabrinuti susjedi izašli su ispred zgrade, pretpostavljajući što će tamo naći, i vidjeti šta se događa. Pronašli su dijete kako još uvijek leži na zemlji i pozvali su hitnu pomoć.

Petogodišnjak, čije ime nije pušteno u javnost, iz normalnih razloga, nakon što je pao s takve visine, i dalje je davao znakove života, ali je imao ozljede opasne po život, što je i logično. Imao je slomljen vrat, desnu ruku, obje noge, a imao je i unutarnja krvarenja, oštećenja jetre i pluća.

Odmah je odveden na intenzivnu njegu da mu se spasi život. Čudo je dobio bitku za život, iako liječnicima nije jasno kako je uspio preživjeti pad s 12. sprata. 1 od milijun bi rekli.

Dječakova majka rekla je lokalnim medijima da je ostavila sina da se igra kako bi mogla obavljati kućanske poslove bez da joj on stalno smeta sa svojim zahtjevima. Nije mislila da on može izaći na balkon koji nije imao ogradu.

Izvor: Balkanlifetoday.info

Preporučujemo